Torstaina 13.6.2024

Haku auki kierrätyslannoitteiden valmistajille: Lähde rakentamaan Laatulannoite-järjestelmää

Suomen Biokierto ja Biokaasu ry (SBB) etsii halukkaita, jotka haluavat lähteä rakentamaan itselleen Laatulannoite-järjestelmää. Sertifikaattia on haettavissa kierrätyslannoitevalmisteiden ainesosaluokille ja/tai tuoteluokille. Haku on auki 20. elokuuta saakka. Ilmoittautumiset: nelli.pitkanen@biokierto.fi

SBB on päivittänyt Laatulannoite-järjestelmän vaatimuksia Laatulannoite2.0 hankkeessa. Lopullinen luonnos järjestelmän vaatimuksista löytyy täältä ja kootusti laatulannoite.fi nettisivuilta. Vaatimukset ovat viimeistelyvaiheessa ja ne vahvistetaan syksyn 2024 aikana, kun hankkeen living-lab yritykset ovat päässeet käytännössä testaamaan vaatimuksia ja järjestelmän ohjausryhmä on vahvistanut vaatimukset.

Uusilla vaatimuksilla on pyritty vastaamaan entistä paremmin sidosryhmien vaatimuksiin kierrätyslannoitteiden laadusta. Laatulannoite-järjestelmässä asetetaan lannoitelainsäädäntöä tiukempia vaatimuksia tuotteiden ja valmistuksen laadulle. Laatulannoite-järjestelmän toivotaankin toimivan keskeisenä viestinnän välineenä tiettyihin kierrätyslannoitteisiin liittyvien laatuhuolien purkamisessa.

Vaatimukset on päivitetty vastaamaan päivittyneen lannoitelainsäädännön vaatimuksia. Vaatimukset koostuvat lannoitteiden laatuun, laatujärjestelmään ja suorituskyvyn arviointiin liittyvistä vaatimuksista. Lisäksi täysin uutena vaatimuksena on lannoitteiden hiilijalanjäljen määrittämistä koskeva vaatimus. Hankkeen yhtenä tavoitteena on ollut järjestelmän vaatimusten selkeyttäminen ja niiden linkittäminen paremmin yrityksien muihin mahdollisesti käytettävissä oleviin laatujärjestelmiin.

Haku kierrätyslannoitteiden Laatulannoite-järjestelmään järjestetään kaksi kertaa vuodessa.

 Lisätietoa ja tiedustelut: Nelli Pitkänen: nelli.pitkanen@biokierto.fi, 0400976053

Siirry takaisin sivun alkuun