Torstaina 13.6.2024

Laatulannoite-järjestelmän uudet (luonnos) vaatimukset

Osana Laatulannoite2.0 hanketta Laatulannoite-järjestelmän vaatimukset päivitettiin vastaamaan paremmin päivittyneen lainsäädännön tarpeita sekä vastaamaan entistä paremmin sidosryhmien tarpeisiin.

Laatulannoite-järjestelmän uudet vaatimukset vahvistetaan syksyllä 2024, kun hankkeen living-lab yritykset ovat ensin testanneet vaatimukisa käytännössä. Uudet vaatimukset vahvistaa järjestelmän ohjausryhmä.

Laatulannoite-järjestelmään on tulossa muutoksia vielä lannoitteiden laatuun liittyviin vaatimuksiin. Vaatimukset täsmentyvät, kun uuden lannoiteliansäädännön toimeenpano on täysmääräistä. Lannoitelainsäädännössä on tullut muutoksia mm. ainesosaluokka- ja tuoteluokkakohtaiseen tuotteiden jaotteluun, erän määrittelyyn ja laatujärjestelmään. Lannoitelainsäädännön muutokset toivat odotettua selkeyttä ja harmoniaa EU-lannoitevalmisteasetuksen kanssa. Vaatimusten toimeenpano vaatii kuitenkin aikaa. Yritykset muuttavat parhaillaan toimintamallejaan sovittaakseen niitä uuden lainsäädännön vaatimuksiin.

Laatulannoite-järjestelmä toimii tukena uusiin lainsäädännön vaatimuksiin siirryttäessä ja se tarjoaa ratkaisuja mm. valmistajan laatujärjestelmän toteuttamiseksi tai tukea erän määrittelylle.

Uudet (lounnos) vaatimukset on luettavissa kokonaisuudessaa alta. Huomiothan, että punaisella tekstillä esitetyt vaatimukset täsmentyvät vasta syksyllä 2024.

Siirry takaisin sivun alkuun