Perjantaina 8.3.2024

Ravinteiden kierrätyksen avustushaku on auki

Ravinteiden kierrätyksen avustushaku on auki. Hakemukset pyydetään toimittamaan ympäristöministeriöön viipymättä, viimeistään 30.6.2024.

Hankerahoitusta on myönnettävissä enintään noin 10 miljoonaa euroa. Hankkeiden tulee valmistua viimeistään vuoden 2025 loppuun mennessä. Ympäristöministeriö tarjoaa neuvontaa ja opastusta hakua suunnitteleville tahoille.

Ravinteiden kierrätyksen hausta rahoitetaan muun muassa biokaasun edistämiseen tähtääviä hankkeita sekä ravinteiden talteenoton hankkeita, jotta arvokkaita ravinteita on mahdollista hyödyntää esimerkiksi lannoitteina. Lisäksi tuetaan yhdyskuntien jätevedenkäsittelyn uusiutuvan energian tuotannon ja energiatehokkuuden hankkeita.

Tavoitteena on edistää ympäristötavoitteita ja luoda uutta kiertotalouteen perustuvaa liiketoimintaa sekä vahvistaa kansallista huoltovarmuutta.

Hankerahoitusta voivat hakea myös valtion virastot ja laitokset. Investoinnin tyypistä riippuen tuki on enintään 30–65 prosenttia. Hankkeiden arvioinnissa huomioidaan, että ne ovat ei merkittävää haittaa -periaatteen mukaisia ja siten tukevat ekologisesti kestävää taloutta.

YM: Raki: Lisätietoa

Siirry takaisin sivun alkuun