11.9.2020 klo -

Biokaasuaiheinen aamiaiswebinaari 11.9.

Webinaari

Mitä? Nauti aamiaista biokaasuaiheisen keskustelun parissa

Missä? Webinaari, linkki lähetetään ilmoittautuneille

Milloin? Perjantaina 11.9.2020 klo 8.30 – 10.30

Biokaasu on ilmastoystävällinen energiamuoto, joka mahdollistaa myös ravinteiden kierrätyksen. Se voi kuitenkin aiheuttaa riskin ravinteiden pääsemisestä vesistöihin, jos tuotannossa syntyvien mädätteiden ja biokaasulaitosten jätevesien käsittelyä ei ole suunniteltu huolellisesti. Miten biokaasulaitosten tarjoama mahdollisuus ravinteiden kierrätykseen voitaisiin hyödyntää paremmin ja mitä muutoksia siihen tarvitaan? Mihin biokaasulaitosten sijoittamisessa ja luvituksessa erityisesti tulisi kiinnittää huomiota? Mitä ongelmia mädätteiden käyttöön liittyy ja miten niitä voidaan ratkaista? Tervetuloa kuulemaan puheenvuoroja biokaasun tuotannon ravinnehaasteista ja -ratkaisuista sekä työn alla olevista ratkaisumalleista.

Mukana keskustelemassa ovat:

  • Neuvotteleva virkamies Ari Kangas, YM
  • Ylitarkastaja Pekka Paavilainen, Varsinais-Suomen ELY
  • Kehityspäällikkö Teija Paavola, Atria Tuottajat
  • Asiantuntija Airi Kulmala, MTK
  • Vesiasiain päällikkö  Paula Lindell,  VVY

Avaussanat lausuu toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt John Nurmisen Säätiöstä ja keskustelun johdattelijana toimii John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeita johtava Marjukka Porvari.

Ilmoittaudu mukaan 9.9. mennessä täällä.

Webinaarin järjestää EU:n Interreg Central Baltic –ohjelman rahoittama Sustainable Biogas -hanke, jonka tavoitteena on edistää biokaasun kestävyyttä vesiensuojelun näkökulmasta. Hanketta toteuttavat John Nurmisen Säätiö, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Suomen Biokierto ja Biokaasu ry, Latvian valtiolliset ympäristöpalvelut sekä Latvian biokaasuyhdistys.

 

Tapahtuman tarkemmat tiedot

Aika: 11.9.2020 klo -

Paikka: Webinaari,

Tulevat tapahtumat

Teams: SBB:n Webinaari: Ma 22.4. klo 11-12, Kierrätyslannoitteiden toimiala-analyysi

22.4.2024

SBB:n Webinaari: Kierrätyslannoitteiden toimiala-analyysi

Lue lisää

Siirry takaisin sivun alkuun